Élelmiszeripari fejlesztések

Egy vállakozás sikere múlhat azon, hogy mennyire üzemel költséghatékonyan, illetve a terméknek is kiemelkedőnek – finomabbnak, egészségesebbnek kell lennie a versenytársakénál. Mi segítünk a termelés-hatékonyság növelésben vagy felülvizsgáljuk terméke receptúráját és javaslatot teszünk, hogyan lehetne azt finomabbá, aktuálissá, egészségessé tennie. A receptúra véglegesítése után, igény esetén támogatjuk vagy kivitelezzük a termékfejlesztést, minősítést és akár az engedélyeztetést is.

Néhány példa területekre, ahol már sikerrel segítettünk partnereinknel:

  • Tejipar
  • Gyümölcs- és zöldség feldolgozás
  • Növényolajipar
  • Húsipar
  • Gabonaipar
  • Édesipar
  • Tápszerek (sport- és orvosi célú, illetve anyatej helyettesítő (csecsemő) tápszerek)
  • Funkcionális élelmiszerek
  • Hosszan eltartható, aszeptikus termékek
  • Kézműves jellegű élelmiszerek
  • Vegán termékek
  • Hipoallergén (például tejfehérje vagy laktózmentes) élelmiszerek
  • Analitikai vizsgálatok (pl. fehérje mérés, antioxidáns-tartalom mérés, mikroelem meghatározás, aminosav analízis, biogén amin mérése, részecske karakterizálás)
  • Mikrobiológiai vizsgálatok
  • Hulladékfeldolgozás
  • Melléktermék hasznosítás
  • Egyéb agrártermények feldolgozása
  • Vendéglátóipari egységek (cukrászda, csokoládézó, fagyizó, kávézó, csokoládé, bonbon)